POGOSTA VPRAŠANJA

Zakaj je BubbleBum tako dober?

  • BubbleBum je lahek in prenosljiv in ga preprosto pospravimo v šolsko torbo, ročno prtljago, nahrbtnik ali torbico.
  • BubbleBum je cenejši kot najem otroškega sedeža pri podjetjih, ki izposojajo avtomobile (rent a car)
  • BubbleBum je zanesljiv, ko ga potrebuješ je vedno pri roki ali v sprednjem predalu v babičinem avtu
  • BubbleBum je udoben, ni narejen iz grobe plastike, zato je tako nežen do naših nogic
  • BubbleBum je za otroke ki so kul, saj je kul biti varen
  • BubbleBum je bolj higieničen od izposojenih ali rabljenih avtosedežev

Ali je možno namestiti tri Bubblebum avtosedeže hkrati na zadnje sedeže mojega avtomobila, ali potrebujem večji avto?

Pri treh otrocih vam ni potrebno kupovati drugega avta. BubbleBum se popolnoma prilega tudi najožjim sedežem, vse dokler je sedež dovolj velik za otroka in tri točkovni varnostni pas. V večino avtomobilov lahko namestite tudi dva večja otroška sedeža s hrbtišči in en napihljiv avtosedež BubbleBum.

Obstajajo še kakšne druge barve?

Zaenkrat jahač BubbleBum obstaja v omejeni barvni shemi, oz. dveh barvnih različicah, ki jih je testiralo 100 otrok. 98% vprašanih je izbralo barve, ki jih imamo sedaj: vijolična in črna. Občasno uvajamo še več zabavnih, s strani otrok potrjenih barv.

Kako napihnem avtosedež BubbleBum, je to težko?

BubbleBum se napihne v manj kot 30 sekundah, s pihanjem v ventilček na zadnji strani sedeža. Ko je bil enkrat jahač napihnjen več kot dvakrat je uporaba še lažja, saj se bo sedež deloma napihnil sam. Ventilček naj bo zatisnjen ko je sedež napihnjen in ko je sedež prazen.

Lahko avtosedež BubbleBum napihne tudi otrok?

Ne priporočamo, da je otrok sam odgovoren za svojo varnost v avtu. Čeprav bi otrok jahača zlahka napihnil sam, mora odrasel vedno preveriti, ali je BubbleBum popolnoma napihnjen, ventilček pa zatisnjen.

Je jahač BubbleBum varen?

Avtosedež jahač BubbleBum je skladen tako s standardom ECE R44.04 kot tudi z ameriškim standardom dinamičnega preskusa trka FMVSS213. Tako kot pri vseh avtosedežih pozorno preberite navodila ter nas kontaktirajte v primeru dodatnih vprašanj.

Kaj če se moj BubbleBum predre?

Vsak avtosedež, ki je bil poškodovan ali pa udeležen v prometni nesreči, moramo zamenjati, saj je lahko prišlo do poškodbe sedeža, ki bi v primeru nesreče lahko vplivala na njegovo delovanje. Certifikat RR44.04 smo za vsak primer pridobili za nenapihnjen avtosedež, vseeno pa predrtega sedeža ne gre uporabljati.

Ali lahko uporabljam rabljen avtosedež, ali mu lahko poteče rok uporabe?

Le če poznate zgodovino avtosedeža in ste prepričani, da sedež ni bil poškodovan ali udeležen v prometni nesreči. Rok uporabe vsakega avtosedeža je največ 6 let, zato pred uporabo preverite letnico izdelave.

Koliko mora biti star moj otrok, da lahko uporablja BubbleBum jahač?

Otrok mora izpolnjevati VSE izmed naslednjih pogojev, da lahko uporablja KATERI KOLI avtosedež jahač:

  • star naj bo med 4 in 11 let,
  • težak med 15 in 36 kg,
  • visok pa do 150 cm oz. toliko, da so njegova ušesa nad zadnjim delom avtomobilskega sedeža.

Priporočamo, da otroka, dokler ta ne doseže maksimalne dovoljene teže, prevažate v avtosedežu nižje starostne skupine, ter šele nato preidete na uporabo avtosedeža višje starostne skupine.

Zakaj naj uporabljamo avtosedež jahač?

Ko otroci prerastejo kompaktne avtosedeže s hrbtišči (ponavadi nekje med 15-18 kg), je priporočljivo da uporabljajo jahače na zadnjih sedežih vse dokler se jim avtomobilski varnostni pas ne prilega popolnoma (spodnji pas čez boke in zgornji čez ramo, nikoli čez vrat ali obraz). Glede na podatke Pediatrične bolnišnice v Filadelfiji je uporaba varnostnega pasu s sedežem jahačem več kot dvakrat bolj učinkovita pri preprečevanju poškodb kot samostojna uporaba varnostnega pasu.
Otroci naj torej uporabljajo sedež jahač dokler se jim avtomobilski varnostni pas popolnoma ne prilega.

Je površina napihljivega avtosedeža pralna, lahko odstranim prevleko?

Prevleke ne smete odstraniti, saj ta predstavlja integralen del pravilnega delovanja avtosedeža. Površino jahača lahko umijete z blagim detergentom in posušite na zraku. Ne likajte in ne sušite v sušilcu.

Kako izpustim zrak iz svojega BubbleBuma ko ga želim pospraviti?

Napinjen avtosedež položite na ravno, trdno površino. Prepričajte se, da na njej ni ničesar ostrega. Odprite ventilček in BubbleBum zvijte, da iz njega iztisnete zrak. Ko je avtosedež prazen, zatisnite ventilček in sedež pospravite.

Ali BubbleBum prenese vročino?

Jahač BubbleBum lahko prenese visoke temperature, vendar priporočamo, da ga ne izpostavljate daljše časovno obdobje.

Varnostni pas poteka preko obraza mojega otroka, ali mu ga lahko položim pod ramo?

Pod nobenim pogojem varnostnega pasu ne smete namestiti otroku pod ramo ali za hrbet. Če se varnostni pas otroku ne prilega, vaš otrok še ni dovolj velik za vožnjo brez avtosedeža s hrbtiščem oz. brez zaponke za namestitev ramenskega dela varnostnega pasu.

Ga lahko uporabljam na letalu?

Jahačev ne smemo uporabljati z dvotočkovnimi varnostnimi pasovi, zato BubbleBuma na letalu ne smemo uporabljati. Vsekakor pa ga lahko nesemo s seboj kot del ročne prtljage in uporabimo kot blazino za spanje.

Nekdo mi je povedal, da so avtosedeži jahači varni le toliko kot samostojna uporaba varnostnega pasu ... je to res?

Ne. Avtosedež jahač je ustvarjen tako, da razprši naletno silo v primeru nesreče preko najvišjih delov otrokovega telesa z uporabo varnostnega pasu. Avtomobilski varnostni pas je ustvarjen za odrasle, otrok pa ni mala odrasla oseba. Teža otrok je proporcionalno drugačna in njihovi notranji organi so izpostavljeni velikemu tveganju, če je varnostni pas neprimerno nameščen čez mehak predel trebuha. Obstaja tudi veliko tveganje zdrsa. Največ poškodb predela okoli trebuha je ravno pri otrocih med 4. In 8. letom. Glede na podatke Pediatrične bolnišnice v Filadelfiji sedeži jahači zmanjšujejo tveganje poškodb za 59% v primerjavi s samostojno uporabo varnostnega pasu pri otrocih od 4 do 8 let.

Se lahko z avtosedežem BubbleBum moj otrok pelje na sprednjem sedežu avtomobila?

Priporočljivo je, da se otroci vsaj do 13. leta starosti peljejo zadaj. Otrok bo pri čelnem trčenju na sprednjem sedežu avtomobila kar dvakrat bolj izpostavljen poškodbam kot na zadnjem sedežu.

Bo jahač BubbleBum izpustil medtem ko ga uporablja moj otrok?

Vaš BubbleBum med uporabo ne bo izpustil. Sprememba temperature naj na tlak ne bi vplivala, vseeno pa avtosedeža ni priporočljivo za dalj časa izpostavljati ekstremnim pogojem. BubbleBum je prestal test dolgotrajne obremenitve s 45kg utežmi, s čimer zagotavljamo njegovo vztrajnost in vzdržljivost.

Kaj če moj napihljiv avtosedež BubbleBum izgubi nekaj zraka?

Naj vas pomirimo, da je BubbleBum prestal testiranja in dosegel standard R44.04. tudi v spuščenem stanju. BubbleBum vedno uporabljajte v napihnjenem stanju, če se vam zdi da ni dovolj napihnjen, ga vedno lahko še nekoliko dodatno napolnite. Nikoli ne uporabljajte poškodovanjega sedeža. Če imate pomisleke, nas prosimo kontaktirajte.

Kakšne so dimenzije avtosedeža BubbleBum?

33cmX33cmX11cm v napihnjenem stanju.

Kakšna je starostna meja uporabe avtosedeža BubbleBum?

Idealna starost za pričetek uporabe avtosedeža BubbleBum je štiri leta in več, to pa zato, ker so mlajši otroci večinoma lažji od zahtevanih 15kg. Vseeno pa bo triletnik varnejši na avtosedežu BubbleBum, kot zgolj privezan z varnostnim pasom.

Koliko mora biti star moj otrok, da lahko uporablja avtosedež BubbleBum?

Otrok mora izpolnjevati VSE izmed naslednjih pogojev, da lahko uporablja KATERI KOLI avtosedež jahač: star naj bo med 4 in 11 let, težak med 15 in 36 kg, visok pa do 150 cm oz. toliko, da so njegova ušesa nad zadnjim delom avtomobilskega sedeža. Priporočamo, da otroka, dokler ta ne doseže maksimalne dovoljene teže, prevažate v avtosedežu nižje starostne skupine, ter šele nato preidete na uporabo avtosedeža višje starostne skupine.

Kako je lahko napihljiv avtosedež varen?

BubbleBum je s pomočjo tehnologije ustvaril stabilnost v napihljivem delu. Napihljiv mehur je ustvarjen iz vzdržljivega materiala podobnega materialu v rešilnih jopičih, pokrivalo sedeža in tkani trakovi pa predstavljajo integralen del strukturne varnosti izdelka.Nazaj